ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΧΩΡΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ Σερβία
ΘΕΡΕΤΡΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

YOU ARE HERE:
RESORTS / /
Karpenisi Ski Resort, Greece
HEIGHT OF RESORT: 1840m | HIGHEST SKI AREA: 2219m | 11 SKI RUNS
Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου βρίσκεται στιν κεντρική Ελλάδα. Η πόλη του Καρπενησίου είναι η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας. Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου/Βελουχίου είναι τοποθετημένο στην κοιλάδα Καρπενησιώτης, ο οποίος είναι παραπόταμος του Μέγδοβα, στη νότια πλευρά της οροσειράς της Πίνδου. Το βουνό Τυμφρηστός είναι το τελευταίο βουνό της οροσειρά με υψόμετρο 2.315 μέτρων, που εκτείνεται στη βόρεια πλευρά του χιονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου/Βελουχίου, ενώ οι πρόποδες του βουνού Καλιακούδα εκτείνονται στη νότια. Το Καρπενήσι είναι ένα δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα και ιδανικό για όσους θέλουν να συνδυάσουν σκι με θρησκευτικό τουρισμό, καθώς υπάρχει μεγάλος αριθμος μοναστηριών, εκκλησιών και Βυζαντινών μνημείων.

Η πόλη του Καρπενησίου και η ευρύτερη περιοχή μαζί με τα παραδοσιακά χωριά βρίσκονται σε σε γραφικά σημεία παρθένας φύσης σε καταπράσινο τοπίο από έλατα,πεύκα και καστανιές. Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου/Βελουχίου είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση και περιπέτεια, καθώς προσφέρονται πολλές δρατηριότητες στην ευρύτερη περιοχή, όπως ράφτινγκ, ιππασία, πζοπορία, ορειβασία, mountain bike και σκι. Λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χιονοσρομικό κέντρο Καρπενησίου/Βελουχίου, ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει τα εξαιρετικά καταπράσινα παραδοσιακά χωριά: Άγιος Νικόλαος,Μυρίκη, Κορυσχάδες, Βουτύρο, Άγιος Ανδρέας και άλλα.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα καταπληκτικό χωριό της Ευρυτανίας και βρίσκεται 9 χμ από το Καρπενήσι. Ο Άγιος Νικόλαος είναι γνωστός για τις καστανιές του. Στην πλαταέι υπάρχει η παλιά εκκλησία του Αγίου Νικολάου που κτίστηκε το 1887. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει επίσης η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και τα όμορφα μέρη Πλατανιάς, Κρανιά και Παλιάλωνα.

Η Μυρίκη είναι ένα μικρό χωριό ανάμεσα από έλατα και μόλιας 9 χμ από το Καρπενήσι. Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και στην κορυφή του χωριού θα βρείτε τη γραφική εκκλησία του Προφήτη Ηλία με το παραδοσιακό συντριβάνι.

Οι Κορυσχάδες είναι ένα αξιαγάπητο παραδοσιακό χωριό με παλιά αρχοντικά, τοποθετημένο ανάμεσα από έλατα σε υψόμετρο 960 μ και 6 χμ από το Καρπενήσι. Στους Κορυσχάδες ο επισκέπτης μπορείς να δει τα παλιά αρχοντικά, την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου και το πέτρινο σχολείο το οποίο χρησιμοποιείται ως μουσείο. Κοντά στους Κορυσχάδες αξίζει να δείτε το μοναστήρι της Παναγίας στη θέση Κουμασια, το μνημείο στα Κοκκάλια, το καστανοδάσος του Άϊ Νικόλα, το φαράγγκι Πάντα Βρέχει, τη λίμνη Κρεμάστα και τα Άγραφα.

Η Βουτύρο είναι ένας όμορφος οικοισμός με υπέροχη θέα, κτισμένη σε μία πλαγιά 9 χμ μακριά από το Καρπενήσι. Εκεί θα βρείτε την παλιότερη πετρόκτιση εκκλησία του νομού , την Αγία Παρασκευή. Στο χωριό υπάρχουν μικρές ταβέρνες και καταλύματα.

Ο Άγιος Ανδρέας βρίσκεται 8 χμ μακριά από το Καρπενήσι. Εκεί τα βρείτε πολλά φυσικά αξιοθέατα όπως η Ασρποβρύση και το Νεράκι. Επίσης είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο ήρωας της Ελληνικής επανάστασης iΑθανάσιος Καρπενησιώτης.

Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου/Βελουχίου:
Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου (συχνά αναφέρεται και σαν χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου) βρίσκεται 12 χμ μακρία από το Καρπενήσι σε υψόμετρο 1.840 μ στο βουνό Τυμφρηστός, που συχνά ονομάζεται Βελούχι. Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου είναι ένα από τα πιο παλιά και γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, λειτουργώντας από το 1974.

Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου είναι ιδανικό για αλπικό σκι, ορειβασία, freestyle σκι και σκι εκτός πίστας ανάμεσα από το χιονοδρομικό κέντρο και τις περιμετρικές βονοπλαγιές. 11 χμ υψηλών προδιαγραφών για όλα τα επίπεδα δυσκολία προσφέρονται στου σκιέρ και snowboarders, είτε είναι αρχάριοι ή έμπειροι.

Οι 2 οργανωμένες πίστες snowboard προσφέρουν έντονες και διασκεδαστικές στιγμές για τους λάτρεις του σπορ, αλλά επίσης και στον κόσμο που του αρέσει να βλέπει τα κόλπα τους. Για τους πιο περιπετειώδεις, υπάρχει μεγαλύτερη δράση για σκι σε πολλές διαδρομές εκτός πίστας. Οι εγκαταστάσεις του χονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου διαθέτουν μοντέρνους αναβατήρες που λειτουργούν με υψηλά επίπεδα ασφαλείας.

Πίστες σκι Καρπενήσι:


ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "BABY"
Δυσκολία- εύκολη
Μήκος - 1800 μ

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΤΑΚΗΣ ΦΛΕΓΚΑΣ"
Δυσκολία - εύκολη
Μήκος - 400 μ

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΘΗΣΕΑΣ"
Δυσκολία - εύκολη
Μήκος - 600 μ

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ANEMOΣ 1 A"
Δυσκολία - δύσκολη
Μήκος - 900 μ

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ANEMOΣ 1 B"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 1100 μ

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ANEMOΣ 2"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 2250 μ

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΗΡΑΚΛΗΣ 1 A"
Δυσκολία - δύσκολη
Μήκος - 800 μ

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΗΡΑΚΛΗΣ 1 B"
Δυσκολία - δύσκολη
Μήκος - 800 μ

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΗΡΑΚΛΗΣ 2"
Δυσκολία - δύσκολη
Μήκος- 1100 μ

Αναβατήρες σκι Καρπενήσι:
ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΤΑΚΗΣ ΦΛΕΓΚΑΣ "
Εναέριος
Μήκος - 376 μ

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΘΗΣΕΑΣ"
Εναέριος
Μήκος - 540 μ

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ANEMOΣ"
Εναέριος
Μήκος - 889 μ

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΗΡΑΚΛΗΣ"
Εναέριος
Μήκος - 750 μ

Καρπενήσι Αξιοθέατα:
Άγαλμα του ήρωας της Ελληνικής επανάστασης, Μάρκου Μπότσαρη
Πόλη Καρπενησίου
Μόλις 2 χμ μακριά από την πόλη του Καρπενησίου στην περιοχή Κεφαλόβρυσο όπου και σκοτώθηκε ο Μάρκος Μπότσαρης ένας από τους πιο σημαντικούς ήρωες της Ελληνικής επανάστασης, βρίσκεται το άγαλμά του ακριβώς εκεί που σκοτώθηκε παλεύοντας για την ελευθερία της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Μοναστήρι Παναγιάς Προυσσιώτισας
Χωριό Προυσσός
Η ιερά μονή της Παναγιάς Προυσσιώτισσας βρίσκεται 31 χμ από το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου και ονομάζεται έτσι λόγω της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας. Το μοναστήρι είναι κτισμένο στις άκρες των βουνοπλαγιών Καλιακούδα και Χελιδόνης.

Το ιστορικό μοναστήρι είναι σφηνωμένο ανάμεσα από κάθετους γκρίζους βράχους σε ένα επιβλητικό φυσικό τοπίο της άγριας φύσης. Σύμφωνα με το θρύλο, η εικόνια της Παναγίας βρισκόταν σε έναν ναο στην Προύσα της Τουρκίας. Κατά την περίοδο της εικονομαχίας, ένας λόρδος που σκόπευε να μεταφέρει την εικόνα στην Ελλάδα την έχασε και η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε στο σημείο που κτίστηκε το μοναστήρι.

Επιπρόσθετα, στου γκρίζους βράχους κάτω από το μοναστήρι μπορείτε να δείτε τα πατήματα της Παναγίας που σύμφωνα με το θρύλο περπάτησε. Σε αυτό το σημείο υπάρχει και ένα ξωκκλήσι και τα πατήματα είναι σημαδεμένα στο βράχο για εύκολη αναγνώιρση. Το μοναστήρι γιορτάζει κάθε 23 Αυγούστου και προσελκύει πολλούς επισκέπτες στο Καρπενήσι.

Live ΚΑΜΕΡΑ
© SKIBOOKING.COM DEVELOPED AND MANAGED BY