ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΧΩΡΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΓΑΛΛΙΑ Σερβία
ΘΕΡΕΤΡΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

YOU ARE HERE:
RESORTS / /
Bansko Ski Resort, Bulgaria
HEIGHT OF RESORT: 925m | HIGHEST SKI AREA: 2600m | 70 KM OF SKI RUNS | 15 SKI RUNS
Τοποθετημένο στη Βουλγαρία, στους πρόποδες του βουνού Πιρίν, η πόλη του Μπάνσκο εξελίχθηκε σε πολυαγαπημένο τουριστικό προορισμό από τις αρχές του 2000 για σκι, snowboard και τους λάτρεις των χειμερινών σπορ. Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο προσφέρει χαλάρωση στους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, διαθέτοντας πολλά ξενοδοχεία στην πόλη του Μπάνσκο που κυμαίνονται από οικονομικά ξενοδοχεία έως πολυτελή ξενοδοχεία στο Μπάνσκο με εγκαταστάσεις σπα. Ως εκ τούτου το Μπάνσκο έγινε ένα αξιόλογο μέρος για διακοπές όλο το χρόνο, δεδομένου ότι μπορεί να είναι ένας ιδανικός προορισμός και για το καλοκαίρι επίσης, καθώς παρέχει στους επισκέπτες δραστηριότητες όπως πεζοπορία και mountain bike. Επιπρόσθετα, η πόλη του Μπάνσκο είναι μια πολύ καλή επιλογή για σπα και προγράμματα ευεξίας, καθώς τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Μπάνσκο προσφέρουν εγκαταστάσεις σπα και υπηρεσίες μασάζ για τους επισκέπτες της πόλης Μπάνσκο στη Βουλγαρία.

Η πόλη του Μπάνσκο σήμερα, είναι ένα μοναδικό μείγμα από την παλιά παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τη μοντέρνα αρχιτεκτονική, όπου τα νεόκτιστα ξενοδοχεία και πολυκατοικίες διαχωρίζονται από παραδοσιακά, εθνογραφικά σπίτια και κτίσματα ηλικίας περισσότερων από 100 χρόνια ανάμεσα από μικρά, γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια. Το ιστοριό κέντρο της πόλης του Μπάνσκο είναι ένα διατηρητέο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο πύργος του ρολογιού μετρά το χρόνο στο Μπάνσκο για πάνω από 150 χρόνια τώρα. Τα ξενοδοχεία στην πόλη του Μπάνσκο καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επισκεπτών, από φθηνά ξενοδοχεία στο Μπάνσκο έως υπερπολυτελή ξενοδοχεία στο Μπάνσκο, στη Βουλγαρία.

Μετά από μια περιπετειώδη ημέρα στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου του Μπάνσκο, επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα τοπικά εστιατόρια στο Μπάνσκο που λέγονται "Μεχάνας" και σερβίρουν από παραδοσιακή βουλγαρική κουζίνα και ποτά μέχρι και διεθνείς γεύσεις. Επιπρόσθετα, υπάρχουν πολλά μπαρ και νυχτερινά κέντρα στο Μπάνσκο για μετέπειτα διασκέδαση. Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο μπορεί να θεωρηθεί ως ένα κατάλληλο χιονοδρομικό κέντρο για οικογένειες, ζευγάρια καθώς και νέους. Οι κάτοικοι του Μπάνσκο φημίζονται για τη φιλοξενία και την φιλικότητα τους, κάνοντας τους επισκέπτες του να θυμούνται πάντα τις διακοπές που πέρασαν στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο, στη Βουλγαρία.

Χιονοδρομικό κέντρο Μπάνσκο:
Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο βρίσκεται ακριβώς πάνω από την γραφική πόλη του Μπάνσκο στα 12 χιλιόμετρα απόσταση, στο γραφικό βουνό Πίριν. Η τέλεια προετοιμασμένες και ασφαλές πίστες του χιονοδρομικού κέντρου του Μπάνσκο είναι εκτείνονται για πάνω από 70 χιλιόμετρα. και συνδέονται μεταξύ τους με 25 χιλιόμετρα διαδρομής, ενώ η σύγχρονη υποδομή του χιονοδρομικού κέντρου και των γρήγορων με μεγάλη χωρητικότητα αναβατήρων, εξασφαλίζει την άνεση και τους ελάχιστους χρόνους αναμονής στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο. Επιπρόσθετα, οι λάτρεις των extreme σπορ και snowboarding στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο, μπορούν να απολαύσουν το fun park και το σωλήνα που προκαλεί τεράστια έκρηξη αδρεναλίνης, κάνοντας διάφορα κόλπα μπροστά στο κοινό, του χιονοδρομικού κέντρου του Μπάνσκο, στη Βουλγαρία.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους γονείς, καθώς υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τα μικρά παιδιά. Η σχολή σκι για μικρά παιδιά δίνει προσεκτική και έμπειρη φροντίδα για παιδιά και εφήβους, εξασφαλίζοντας όχι μόνο πολλά θετικά συναισθήματα για το σκι, αλλά και μια αποφασιστική βελτίωση της ικανότητας στο σκι σε λίγες μόνο μέρες στο Μπάνσκο. Επιπλέον, κανείς επισκέπτης δε χρειάζεται να ανησυχήσει αν δεν έχει το σωστό εξοπλισμό σκι κατά την άφιξή του, αφού οι ντουλάπες που βρίσκονται στο μεσαίο και κατώτερο σταθμούς του αναβατήρα γόνδολα, έχουν τους καλύτερους εξοπλισμούς για ski και snowboard που μπορεί κάποιος να χρειαστεί, όπως 3500 ζεύγη σκι και περισσότερα από 670 πέδιλα όλων των μεγεθών, για εξαιρετικές διακοπές για σκι στο Μπάνσκο. Ο αναβατήρας Γόνδολα συνδέει πολλά ξενοδοχεία στο Μπάνσκο με τις πίστες για σκι του χιονοδρομικού κέντρου του Μπάνσκο, στη Βουλγαρία.

Ένας μεγάλος αριθμός από καλόγουστα και άνετα, για φαγητό και ποτό σκι-μπαρ βρίσκονται γύρω από τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου του Μπάνσκο, προσφέροντας νόστιμη τοπική κουζίνα μαζί με δροσιστικά ποτά, ιδανικά τοποθετημένα και για ηλιοθεραπεία επίσης. Η γεωγραφική θέση ψηλά στο βουνό και την τεχνική υποδομή του χιονοδρομικού κέντρου με περισσότερα από 160 κανόνια χιονιού, εξασφαλίζει ασφαλή κάλυψη χιονιού από το Δεκέμβριο έως και το Μάιο για όλους τους επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου του Μπάνσκο. Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο προσφέρει απόλαυση, διασκέδαση και χαλάρωση. Το συναρπαστικό μείγμα πάντα προετοιμασμένων πιστών, των σύγχρονων υποδομών και αναβατήρων, τα πολλά αξιοθέατα, η όμορφη φύση και η ζεστή φιλοξενία, ταιριάζουν σε όλους τους σκιέρ όλων των επιπέδων και ηλικιών, που σε συνδυασμό με τη διαμονή στα ξενοδοχεία στο Μπάνσκο όλων των οικονομικών κατηγοριών, από φτηνά ξενοδοχεία και διαμερίσματα στο Μπάνσκο μέχρι πολυτελή ξενοδοχεία και ξενοδοχεία σπα στο Μπάνσκο δημιουργεί τον ιδανικό προορισμό για όλους τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Πίστες σκι Μπάνσκο:
Οι πίστες σκι του χιονοδρομικού κέντρου του Μπάνσκο, καλύπτουν χιονοδρομικό μήκος πάνω από 70 χιλιόμετρα, που κυμαίνονται από πίστες σκι για αρχάριους μέχρι πίστες σκι για έμπειρους σκιερ.

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΜΠΟΥΝΤΕΡΙΤΣΑ"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 4860 μέτρα (περιλαμβάνονται όλες οι διαδρομές)

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΠΛΑΤΟ 1"
Δυσκολία - εύκολη
Μήκος - 1730 μέτρα

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 3120 μέτρα (περιλαμβάνονται όλες οι διαδρομές)

ΤΡΑΒΕΡΣΑ ΓΙΑ "ΤΟΝΤΟΡΚΑ"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 440 μέτρα

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΣΙΛΙΓΚΑΡΝΙΚ 1"
Δυσκολία - εύκολη
Μήκος - 2870 μέτρα (περιλαμβάνονται όλες οι διαδρομές)

ΤΡΑΒΕΡΣΑ ΓΙΑ "ΣΙΛΙΓΚΑΡΝΙΚ 2"
Δυσκολία - εύκολη
Μήκος - 1400 μέτρα

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΤΟΝΤΟΡΚΑ"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 1820 μέτρα (περιλαμβάνονται όλες οι διαδρομές)

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΣΤΑΡΑ ΠΙΣΤΑ"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 1310 μέτρα

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΟΥΛΕΝ"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 970 μέτρα

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΤΟΜΠΑ"
Δυσκολία - δύσκολη
Μήκος - 2470 μέτρα

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ "ΤΟΜΠΑ"
Δυσκολία - δύσκολη
Μήκος - 1240 μέτρα

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΣΙΛΙΓΚΑΡΝΙΚ 2"
Δυσκολία - εύκολη
Μήκος - 3100 μέτρα (περιλαμβάνονται όλες οι διαδρομές)

ΤΡΑΒΕΡΣΑ ΓΙΑ "ΣΙΛΙΓΚΑΡΝΙΝ 1"
Difficulty - easy
Length - 720 meters

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΠΛΑΤΟ 2"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 1730 μέτρα

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΣΤΡΑΛΤΕ"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 2250 μέτρα (περιλαμβάνονται όλες οι διαδρομές)

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΤΖΑΡΝΑ ΜΟΤΖΙΛΑ"
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 4700 μέτρα (περιλαμβάνονται όλες οι διαδρομές)

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΣΑΛΙΝ ΒΑΛΟΓΚ 2"
Δυσκολία – μέτρια στην πάνω πλευρά και εύκολη στην κάτω
Μήκος - 1615 μέτρα

ΠΙΣΤΑ ΣΚΙ "ΣΑΛΙΝ ΒΑΛΟΓΚ 1"
Δυσκολία – μέτρια στην πάνω πλευρά και εύκολη στην κάτω
Μήκος - 1690 μέτρα

ΔΡΟΜΟΣ ΣΚΙ 1
Δυσκολία - μέτρια
Μήκος - 4810 μέτρα

ΔΡΟΜΟΣ ΣΚΙ 2
Δυσκολία - εύκολη
Μήκος - 3250 μέτρα

ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΛΟΥ
Μήκος - 12 χιλιόμετρα

Αναβατήρες σκι, Μπάνσκο
ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΓΟΝΔΟΛΑ"
Οκταθέσια Γόνδολα
• Μήκος - 6315 μ
• Καλύπτει τις πίστες #1 and #2
• Συνδέει την πόλη του Μπάνσκο με το χιονοδρομικό κέντρο

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΜΟΣΤΑ" • Τετραθέσιος Καρέκλα
• Μήκος - 2606 μ
• Καλύπτει τις πίστες #5, #9 and #12

SKI LIFT "KOLARSKI"
6-seat chair lift
Length - 800 m
Covers slopes #6, #7, #8, #9 and # 9a

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΚΟΛΑΡΣΚΙ"
• Εξαθέσιος Καρέκλα
• Μήκος - 800 μ
• Καλύπτει τις πίστες #6, #7, #8, #9 and #9a

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΜΠΑΝΤΕΡΙΤΖΑ 1"
• Τετραθέσιος Καρέκλα
• Μήκος - 1750 μ
• Καλύπτει τις πίστες #4, #6 and #9

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΜΠΑΝΤΕΡΙΤΖΑ 2"
• Τετραθέσιος Καρέκλα
• Μήκος - 972 μ
• Καλύπτει τις πίστες #2, #3, #4 and #11

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΣΙΛΙΓΚΑΡΝΙΚ"
• Τετραθέσιος Καρέκλα
• Μήκος - 2050 μ
• Καλύπτει τις πίστες #5, #5a and #10

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΣΑΛΙΝ ΒΑΛΟΓΚ "
• Τετραθέσιος Καρέκλα
• Μήκος - 1400 μ
• Καλύπτει τις πίστες #15 and #16

ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΠΛΑΤΟ"
• Τετραθέσιος Καρέκλα
• Μήκος -1500 μ
• Καλύπτει τις πίστες #3 and #11

ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΣΤΑΡΑ ΚΟΤΒΑ "
• Διθέσιος Συρόμενος
• Μήκος - 900 μ
• Καλύπτει τις πίστες #7 and #8

ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΝΤΕΤΣΚΑ ΚΤΟΒΑ"
• Διθέσιος Συρο΄μενος
• Μήκος - 600 μ
• Καλύπτει τις πίστες #7 and #8

ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΠΑΝΙΤΣΑ B"
• Μονοθέσιος Συρόμενος
• Μήκος - 410 μ
• Καλύπτει την πίστα #1

ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΣΚΙ "ΒΛΕΚ ΣΑΛΙ Ν "
• Μονοθέσιος Συρόμενος
• Μήκος - 480 μ
• Καλύπτει την πίστα #16

Αξιοθέατα Μπάνσκο:
Εκκλησία Αγίας Τριάδας
Κέντρο Μπάνσκο
Τοποθετημένη στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Μπάνσκο, η αναγεννησιακή εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Μπάνσκο και ιδιαίτερα το καμπαναριό της, έχουν γίνει το σύμβολο της πόλης του Μπάνσκο στη Βουλγαρία. Το Μπάνσκο είναι ένα από τα πιο ελκυστικά και μοντέρνα χιονοδρομικά κέντα στην Ευρώπη, αλλά την ίδια στιγμή η πόλη διατηρεί την καλοσυντηρημένη πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά. Η εκκλησία ολοκληρώθηκε το 1835. Το καμπαναριό προστέθηκε αργότερα το 1850. Με το ύψος του συμβολίζει την αναγέννηση του Βουλγαρικού πνεύματος κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου.

Οικία-Μουσείο Νεοφίτ Ρίλσκι
Κέντρο Μπάνσκο
Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο διαφωτιστή της Βουλγαρικής αναγέννησης, Νεοφίτ Ρίλσκι. Η έκθεση βρίσκεται στο σπίτι που γεννήθηκε, ακριβώς στο κέντρο της παλιάς πόλης του Μπάνσκο, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας με το εντυπωσιακό ψηλό της καμπαναριό. Το σπίτι μετατράπηκε σε μουσείο το 1981.

Οικία-Μουσείο Νίκολα Βαπτζάροβ
Κέντρο Μπάνσκο
Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο ποιητή Νίκολα Βαπτσάροβ και παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα έκθεση σχετικά με τη ζωή και τα έργα του. Το μουσείο ιδρύθηκε στο 1953 στο σπίτι που μεγάλωσε.

Μεσαιωνική εκκλησία Ντομπάρσκο
Χωριό Ντομπάρσκο, 20 χμ από το Μπάνσκο
Η εκκλησία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και πιστεύεται πως κτίστηκε πάνω από μία παλιότερη μεσαιωνική εκκλησία. Η εκκλησία είναι μικρού μεγέθους και η μισή βρίσκεται κάτω από το έδαφος. Η εκκλησία δεν έχει τρούλο και καμπαναριό. Αυτός ο λιτός αρχιτεκτονικός ρυθμός χρησιμοποιήθηκε, καθώς η Οθωμανική Αυτοκρατορία της εποχής δεν επέτρεπε την ανέγερση μεγάλω και ψηλών χριστιανικών ναών. Παρ΄όλα αυτά, το εσωτερικό της εκκλησίας διαθέτουν έναν πραγματικό πλούτο από πολύ ενδιαφέρουσες και καλοσυντηρημένες τοιχογραφίες. Μερικές από αυτές είναι μοναδικές και γι΄αυτό η εκκλησία έχει συμπεριληφθεί τη λίστα της UNESCO με τα αξιοθέατα παγκοσμίας κληρονομιάς.

Live ΚΑΜΕΡΑ
© SKIBOOKING.COM DEVELOPED AND MANAGED BY